Personlige verktøy
Du er her: Forside Aktuelt Ole Bull-feiringen begeistrer

Opsatsens annen Del refererer til en kontrovers mellem Hr. Bull og et Par av Theatrets Direktører.

– Niels A. Nicolaysen
 

Aktuelt

Forside / Aktuelt / Ole Bull-feiringen begeistrer
08.03.2010

Ole Bull-feiringen begeistrer

Det internasjonale magasinet The Strad, har viet 17 sider til "fokus på Norge" i anledning Bulls jubileumsår.

Ole Bull-feiringen begeistrer

Det internasjonale magasinet The Strad, har viet 17 sider til "fokus på Norge" i februarutgaven.

Magasinet leses av all verdens strykeinstrumententusiaster og det var februarutgaven som valgte å sette "fokus på Norge".

Verdens fremste
Festspillene, Permanenten Vestlandske Kunstindustrimuseum (Permanenten VK) og Dextra Musica har sammen med Ole Bull 2010 gått sammen om en storstilt markering av Ole Bull. Under Festspillene blir det en rekke konserter med Ole Bulls arvtakere som Henning Kraggerud, Vilde Frang og Arve Tellefsen. Samtidig vil en av Bergens aller mest verdifulle utstilling noensinne finne sted.

Dextra Musica, som er et datterselskap av Sparebankstiftelsen DnB NOR, har siden 2006 kjøpt verdifulle strykeinstrumenter som lånes til norske musikere. I the Strad beskrives samlingen som en av verdens fremste.

- Samlingen er strålende rik på kvalitet og omfang, sier John Dilworth, en meget anerkjent spesialist på strykeinstrumenter til magasinet.

Betydningsfulle instrumenter
Henning Kraggerud som spiller på en fiolin laget av del Gesu i 1744, eid av Dextra Musica, mener slike fioliner gir utøveren en helt ny palett.

På oppdrag fra Dextra Musica reiser spesialister verden rundt for å finne de beste instrumentene, til riktig pris. Deretter blir de prøvespilt, og her har fiolinist Henning Kraggerud en viktig rolle. Prøvespillingen foregår gjerne i en konsertsal slik at man får det riktige inntrykket av instrumentene.

Gratiskonserter
Er du nysgjerrig på hvordan de høres ut? De sjeldne og kostbare instrumentene skal ikke bare stå i montre under utstillingen på Permanenten VK, det blir også en rekke gratis formiddagskonserter i museet i forbindelse med utstillingen. I tillegg trommes det sammen til en stor festkonsert i Grieghallen 2. juni. 

På utstillingen presenteres instrumentene også billedlig. En av Norges fremste billedkunstnere og fotografer, Tom Sandberg, har gjort sin tolkning av instrumentene og viser fotografier med utgangspunkt i strykeinstrumenter fra utstillingen.

Kilde: www.fib.no

Side-alternativer
sist endret 31.03.2010 - 09:26