Personlige verktøy
Du er her: Forside Aktuelt Ole Bulls fødselsdag

Opsatsens annen Del refererer til en kontrovers mellem Hr. Bull og et Par av Theatrets Direktører.

– Niels A. Nicolaysen
 

Aktuelt

Forside / Aktuelt / Ole Bulls fødselsdag
04.02.2010

Ole Bulls fødselsdag

I dag, 5. februar, feirer vi Ole Bulls 200-års dag med arrangementer både på Osterøy og Festplassen i Bergen.

Ole Bulls fødselsdag

Ole Bull ble født 5.februar, 1810, på Svaneapoteket i Bergen.

Markeringen av Bulls fødselsdag og jubileum starter i Bergen kl 11.00 med nedleggelse av krans på Bulls gravplass på Assistentkirkegården. Kl. 12.00 går ferden videre til Ole Bulls plass, hvor statuen av Bull vil bli pyntet for anledningen med ballonger og banner.

Fødselsdagfest
På Festplassen blir det gratis fødselsdagfest for byens befolkning, og andre interesserte, kl. 18.00. Det blir servering av Bull-jong og et show med Stian Barsnes Simonsen som konferansier.

Artistene som opptrer her er blant annet den unge fiolinvirtuosen Sonoko Miriam Welde, rapperene Gest og Piddi, Anney & Rachel, kjent fra Melodi Grand Prix junior 2009, Gabriel Fliflet, Gjertrud Økland og Simon Snorkel. Det hele avsluttes med et flott fyrverkeri i rette Bull-ånd.

Konsert og foredrag
På Osterøy starter dagen på Osterøy Senioruniversitet kl 11.00, med at Knut Hendriksen foreleser om Ole Bull, Hendriksens tippoldefar. Håkon Høgemo supplerer foredraget med hardingfelespill.

Feiringen av jubilanten fortsetter på Osterøy Museum kl. 19.00
, hvor Kammergruppa Reppen vil holde en fødselsdagskonsert for Ole Bull. Andre artister som vil bidra på denne konserten er Helga Hjetland på fiolin, tenor Jan Erik Endresen, Anton Dymkov på cello og  Zsolt Anderlik på piano.

"Ole Bull 2010" gratulerer Ole Bull med fødselsdagen!


Side-alternativer
sist endret 05.02.2010 - 08:33