Personlige verktøy
Du er her: Forside Aktuelt Pris til Tom Sandberg

Da jeg ikke veed eller kan vide, i hvad Forhold De står til de to unge, älskverdige Herrer, jeg fandt hos Dem, saa vover jeg ikke at likefrem forlange en Samtale under fire Øine med Dem, [..] modtag venligt mit brev og tilgiv mig min Dristighed.

– Otto Gottfried von Lütgendorff-Leinburg
 

Aktuelt

Forside / Aktuelt / Pris til Tom Sandberg
07.07.2010

Pris til Tom Sandberg

Musikerparet Soon-Mi Chung og Stephan Barratt-Due og fotograf Tom Sandberg blir tildelt Anders Jahres Kulturpris for 2010.

Pris til Tom Sandberg

Musikerparet Soon-Mi Chung og Stephan Barratt-Due og fotograf Tom Sandberg blir tildelt Anders Jahres Kulturpris for 2010. Både Sandberg og Barratt Due bidro i den store fiolinutstillingen i Permanenten tidligere i vår. (foto: Pia de Mailly)

Sandberg er aktuell i Bergen og Permanenten hvor han stiller ut sine kritikerroste fotografier av mesterinstrumenter i utstillingen ”Oles magiske fiolin”.

Den norske kunstneren er en av Norges mest anerkjente fotografer og prisutvalget for Jahreprisen 2010 fremhever blant annet Sandbergs overveldende kunstneriske virke. Det er første gang kulturprisen tildeles en fotograf.

Sammen i mesterutstilling
Musikerne og talentutviklerne Soon-Mi Chung og Stephan Barratt-Due tildeles prisen for deres fremragende innsats for norsk musikkliv. De har som utøvende musikere og pedagoger bidratt til å løfte norske utøvere opp på et internasjonalt nivå, og sammen har de bidratt til å løfte Barratt Due musikkinstitutt til nye høyder.

Tom Sandbergs fotoutstilling av mesterinstrumenter var også en del av den store fiolinutstillingen i Permanenten tidligere i vår. Også Barratt Due deltok i denne utstillingen, i rekken med gratiskonserter hvor et overtall av de talentfulle musikerne hadde tilknytning til Barratt Due musikkinstitutt.

En million kroner
Anders Jahres Kulturpris består av én millioner kroner fordelt på to prisvinnere, og er den største æresbelønningen i Norge for kulturell innsats. Prisen vil bli overrakt ved en høytidelighet i Gamle Logen 2. september, hvor årets to hovedprisvinnere mottar 500.000 kroner hver.

Prisutvalget består av Åse Kleveland (leder), Bentein Baardson, Øivin Fjeldstad, Svein Olav Hoff og Kjetil Trædal Thorsen

Side-alternativer
sist endret 07.07.2010 - 14:43