Personlige verktøy
Du er her: Forside Aktuelt Radiosending fra Lysøen

Da jeg ikke veed eller kan vide, i hvad Forhold De står til de to unge, älskverdige Herrer, jeg fandt hos Dem, saa vover jeg ikke at likefrem forlange en Samtale under fire Øine med Dem, [..] modtag venligt mit brev og tilgiv mig min Dristighed.

– Otto Gottfried von Lütgendorff-Leinburg
 

Aktuelt

Forside / Aktuelt / Radiosending fra Lysøen
05.03.2010

Radiosending fra Lysøen

Radioprogrammet Museum på NRK P2 besøker Museet Lysøen lørdag 6. mars.

Radiosending fra Lysøen

Det blir radiosending fra Lysøen på NRK P2 denne helgen. (foto: Berit Høgheim)

I anledning Ole Bulls jubileum tar radioprogrammet Museum turen til Museet Lysøen, Bulls tidligere hjem utenfor Os.

Frihetskjemperen
– Mange av hans storslåtte planer vaklet og falt sammen etter hvert, men Ole Bull så på seg selv som en frihetskjemper, sier avdelingsdirektør Berit Høgheim ved Museet Lysøen til NRK. I denne utgaven av Museum tar hun deg med rundt i Ole Bulls eventyrvilla på Lysøen, hvor han også døde i 1880.

I sendingen blir det også et møte med Arve Tellefsen, som gir sitt syn på Norges største verdensstjerne gjennom alle tider. Tellefsen gir i år ut sin tredje samling med Ole Bulls musikk.

Donert av Bulls barnebarn
Ole Bull kjøpte øyen Lysøen i 1872 etter at han hadde giftet seg med den 20 år gamle Sarah Chapman Thorpe, en senatordatter fra Wisconsin. De hadde nettopp fått datteren Olea, og Bull ville bygge et nytt hjem til sin familie.

Villaen sto ferdig året etter og familien bodde der sporadisk, frem till Bulls død. Olea Bull fortsatte å bruke Lysøen som sommersted, og det var hennes datter, Sylvea Bull Curtis, som ga eiendommen med alle bygninger til Bergen og Hordalands Fortidsminneforening i 1973. Museet Lysøen drives nå etter hennes ønsker og intensjoner.

Museum sendes på NRK P2, lørdag 6.mars kl. 16.03 og søndag 7. mars kl. 08.03. Programleder er Øyvind Arntsen.

Side-alternativer
sist endret 05.03.2010 - 11:35