Personlige verktøy
Du er her: Forside Aktuelt Rapper for dronningen

Jeg sender dere herved en Mand, Billedhugger Bergslien, hvis Ansigt fortæller mere end jeg kan skrive. Han vild de skal sidde for ham, at han kan (da han ogsaa er gravør) skisse en medaljons af dere og søge sin fortjeneste derved.

– Bjørnstjerne Bjørnson
 

Aktuelt

Forside / Aktuelt / Rapper for dronningen
12.02.2010

Rapper for dronningen

Bergensrapperen Lars Vaular er en av artistene som opptrer på kveldens festforestilling for Ole Bull.

Rapper for dronningen

Lars Vaular opptrer i kveld, med HM Dronning Sonja til stede. (Foto: Kenneth Rasmus Greve)

Kveldens festforestilling på Den Nationale Scene(DNS) i Bergen er den offisielle åpningen av Ole Bulls 200-års jubileum. Som jubileets beskytter vil HM Dronning Sonja være tilstede for å foreta åpningen.

Nye uttrykk
- Ole Bull var en mann som gikk sine egne veier, og det er jeg helt for, uttaler rapperen Vaular til Bergensavisen. Sammen med breakdancegruppen Absence Crew fremfører han sangen "Lovløs" i kveld. Bergensrapperen Lars Vaular er nominert til årets Spellemannspris i kategorien hip hop, og vil sammen med Valkyrien Allstars og BIT20 Ensemble stå for de nyere uttrykkene i forestillingen.

Norsk teater
Det er teatersjef Bjarte Hjelmeland som har regien av festforestillingen, som presenterer øyeblikk fra Bulls liv og virke. Ole Bull grunnla i sin tid selv DNS i Bergen, da som "Det norske Theater", landets første teater med norsk som scenespråk. Det er derfor ganske naturlig at DNS står for den offisielle åpningen av Ole Bull 2010. Hjelmeland vil selv opptre med et utdrag fra Ibsens "Peer Gynt", mens Sigurd Sele vil lese teatersjefens tekst "Spelemann".

Flere Buller
En rekke artister bidrar til kvelden. Helge Jordal vil, sammen med Ella Helene Bukkøy, presentere et utdrag fra den aktuelle forestillingen "Jeg - Ole Bull" og Bjørn Willberg leser et kjærlighetsbrev Bull skrev til konen Felicite. Musikk av Bull fremføres av blant annet Karoline Krüger, Henning Kraggerud og Ragnhild Hemsing. Geir Botnen, Bergen Domkor og Kulturskolen i Bergens gruppe "Fargespill" er også blant de musikalske innslagene.

Festforestillingen starter kl 20.00 i kveld, 12.februar.

Side-alternativer
sist endret 12.02.2010 - 13:10