Personlige verktøy
Du er her: Forside Aktuelt Skolekonserter om Ole Bull

Da jeg ikke veed eller kan vide, i hvad Forhold De står til de to unge, älskverdige Herrer, jeg fandt hos Dem, saa vover jeg ikke at likefrem forlange en Samtale under fire Øine med Dem, [..] modtag venligt mit brev og tilgiv mig min Dristighed.

– Otto Gottfried von Lütgendorff-Leinburg
 

Aktuelt

Forside / Aktuelt / Skolekonserter om Ole Bull
12.04.2010

Skolekonserter om Ole Bull

Mellom 8. og 21. april arrangeres det skolekonserter om Ole Bull på Lysøen.

Skolekonserter om Ole Bull

Det er trekløveret Nils Økland, Mari Lyssand og Sigbjørn Apeland som står for formidlingen under Ole Bull-skolekonsertene på Lysøen. (foto: dks-hordaland.no)

I musikkhallen i Ole Bulls villa på Lysøen utenfor Os, vil skoleelever få oppleve Bulls musikk slik han selv kan ha spilt den. Konsertene er tilrettelagt for ungdomstrinnet, og tar for seg Bull som historisk person, som komponist og fiolinist.

Ole Bull var en virtuos med enorm sceneutstråling. Han var omgangsvenn med datidens største europeiske kulturpersoner, og spilte både for konger og fyrster. Samtidig var han en viktig kulturbygger for Norge i en tid der dansk kultur var dominerende. Men hvem var han egentlig, mannen som fikk menn til å juble og kvinner til å dåne?

Tre Bull-entusiaster
Det er trekløveret Nils Økland, Mari Lyssand og Sigbjørn Apeland som står for skolekonsertene på Lysøen. Økland er en allsidig fiolinist og hardingfelespiller som er spesielt interessert i Ole Bulls forhold til folkemusikk og improvisasjon. Til sammenligning med Bull lager Økland mye av sitt eget konsertrepertoar.

Lyssand er journalist og oversetter, og arbeider jevnlig som konferansier ved konserter på Lysøen. Hun startet som omviser ved Museet Lysøen for 20 år siden, og har vært engasjert Ole Bull-fan siden. Som tredjemann finner vi pianist og trøorgelspiller Sigbjørn Apeland. Han har bakgrunn fra klassisk musikk, men arbeider like mye med folkemusikk og improvisjasjon akkurat slik Ole Bull selv gjorde.

Samarbeidsprosjekt

Skolekonsertene arrangeres i samarbeid med Rikskonsertenes skolekonsertording, Ole Bull 2010 og Museet Lysøen.

Det blir satt opp buss- og båttransport for lærere og elever som skal delta på konserten. Transportplan og mer informasjon om skolekonsertene kan finnes på www.dks-hordaland.no.

For mer informasjon om Museet Lysøen se www.kunstmuseene.no.

Side-alternativer
sist endret 12.04.2010 - 07:51