Personlige verktøy
Du er her: Forside Aktuelt Sol til dronningen

Kjære Fader! […] Jeg glædede mig meget til at du skulde komme hertil og jeg var paa Bryggen for at tage i mod dig men saa blev jeg skuffet og det er ikke den første gang.

– Thorvald Bull
 

Aktuelt

Forside / Aktuelt / Sol til dronningen
31.05.2010

Sol til dronningen

Solen skinte over en nyoppusset villa under dronning Sonjas besøk på Lysøen onsdag 27. mai.

Sol til dronningen

Dronning Sonja ble ledsaget av avdelingsleder Berit Høgheim og leder for Lysøenutvalget Einar Skarbø. (foto: Kjetil Vasby Bruarøy, midtsiden.no)

Som Ole Bull-jubileets høye beskytter var HM dronning Sonja en selvskreven gjest på Ole Bulls øy Lysøen. Staten har bevilget 3,2 millioner til oppussing og frem mot jubileumsåret har villaen og øyen fått en kraftig opprustning.

Etter å ha hilst på de fremmøtte osingene på Buena kai ble dronningen skysset over med båt til Lysøen. På kaien ble hun møtt av avdelingsleder ved Museet Lysøen Berit Høgheim og leder for Lysøenutvalget, Einar Skarbø. Sammen med ordførerne i Bergen og Os, ledsaget de dronning Sonja opp til villaen, mens de fortalte om det omfattende oppussingsarbeidet som er gjort.

Omfattende oppussing
- For å si det sånn, det så ikke akkurat så fint ut her for en måned siden, sier avdelingsleder ved Museet Lysøen, Berit Høgheim. Det var med stor glede hun presenterte den nye versjonen av Lysøen.

Ole Bulls villa har fått nye gulv i underetasjen og store deler av taket er skiftet ut, da det var lekkasjer både fra oven og undergrunnen. Det er også blitt gravd grøfter for drenering rundt hele villaen. Oppussingen har redusert bekymringene til forvalterne av Lysøen betraktelig, og gitt et langt bedre inneklima i villaen. I tilegg er en rekke forbedringer gjort på Lysøens mange veier og stier, en rekke tekstiler er restaurert og pianoet er nystemt.

Ba om ekstranummer
Pianoet ble også brukt under konserten som ble holdt for dronningen og de fremmøtte gjestene etter mottagelsen. Det var fiolinist Vilde Frang og pianist Christian Ihle Hadland som sto for musikken, stykker av Lysøens tidligere eier Ole Bull, samt Robert Schumanm og Richard Strauss. Dronningen var så fornøyd at hun ba om et ekstranummer.
- Dere skal få en humoresque av Sibelius til dessert, sa Vilde Frang.

Konserten var den første av flere Festspillkonserter som vil holdes på Lysøen i år. Arve Tellefsen, Håvard Gimse, Henning Kraggerud og Annar Follesø er noen av de som spiller på Lysøen i løpet av de kommende ukene. Frang og Ihle Hadland skal også spille igjen på Lysøen under en konsert 5. juni.

For konsertprogram se www.kunstmuseene.no.

Side-alternativer
sist endret 01.06.2010 - 14:10