Personlige verktøy
Du er her: Forside Aktuelt Stemningsfull suksess

Kjære Pappa! Nu vil jeg skrive lidt til dig, for det er saa længe siden jeg saa dig og fortælle dig meget. Jeg gaar på Nissens Pigeskole og gaaer i anden Klasse, for jeg blev fløttet til jiuil ien høiere Klasse, og der lærer jeg Tydsk.

– Lucie Bull
 

Aktuelt

Forside / Aktuelt / Stemningsfull suksess
03.06.2010

Stemningsfull suksess

Gratiskonsertene i Permanenten har til nå vært en kjempesuksess.

Stemningsfull suksess

Tirsdag 1. juni trakk den gratis konserten med Barratt Due elevene Sonoko Miriam Shimano Welde, Miriam Helms Ålien og Madelene Berg fulle hus på Permanenten.

Utstillingssalen har vært stappfull av glade konsertgjengere under konsertene med Vertavokvartetten mandag 31. mai og med studenter fra Barratt-Due musikkinstitutt 1. og 2. juni.

Musikerne som har opptredd har servert den ene klassiske perlen etter den andre. Omgitt av vakre instrumenter og Sandberg-fotografier i utstillingen "Ole Bull og mesterinstrumentene" har stemningen vært helt fantastisk. Salen var fylt opp og de som ikke fant en ledig stol, satte seg rett ned på gulvet.

Daglige musikkopplevelser

Gratiskonsertene i Permanenten er en del av Festspillprogrammet og flere er i vente frem til 9. juni. Konsertene arrangeres i instrumentutstillingen kl 14.00 og er så lenge det er plass åpen for alle. En rekke unge Barratt Due-studenter spiller under flere av konsertene og til helgen er den en mange kjente navn på plakaten.

Stjernelag
Fredag 4. juni er det duket for konsert med Henning Kraggerud som vil spille på Permanentens stafettfiolin, originalfiolinen den etterligner (Ole Bulls del Gesu-fiolin fra 1744) og originalfiolinens tvillingbror ("Terminator" av del Gesu). Oslo Strykekvartett musiserer under konserten på lørdag 5. juni og søndag 6. juni er det fiolinist Elise Båtnes og pianist Håvard Gimse som spiller sammen for oss.

For detaljert konsertprogram i Permanenten, se kalender.

Åpne omvisninger

Konsertene varer til ca 14.45. Etter konsertene arrangeres det omvisninger i instrumentutstillingen, unntakene er helgen 4. - 6. juni (pga instrumentseminar). Omvisningene blir holdt av kunstnerisk leder i Dextra Musica, Øystein Birkeland eller av fiolinmaker Jacob von der Lippe.

Det er også mulig å bestille omvisninger for private grupper. Ta kontakt med resepsjonen i museet for bestilling.

Side-alternativer
sist endret 03.06.2010 - 14:16