Personlige verktøy
Du er her: Forside Aktuelt Stor pågang

Nu ja, det er bare å finne seg i å tåle ondskap og løgn når man er blitt et offentlig menneske [..] og noen ganger trengs det virkelig en overmenneskelig styrke for å stå i mot infame angrep - og tie.

– Ole Bull
 

Aktuelt

Forside / Aktuelt / Stor pågang
01.06.2010

Stor pågang

Fiolinutstillingen i Permanenten var stappfull av glade konsertgjester da ukens første gratiskonsert gikk av stabelen mandag 31. mai.

Stor pågang

Vertavokvartetten fylte Permanentens fiolinutstilling med sommerstemte konsertgjengere under ukens første gratiskonsert, mandag 31. mai. (foto: Maria Tripodianos)

Mandagens svært så rimelige musikkunderholdning var det Vertavokvartetten som stod for. I vel tre kvarter spilte de en rekke klassiske stykker, omgitt av de vakre instrumentene og Sandberg-fotografiene i utstillingen "Ole Bull og mesterinstrumentene". Salen var fylt opp og de som ikke fant en ledig stol, satte seg til rette på gulvet.

Daglige musikkopplevelser

I løpet av Festspillene vil det bli en rekke gratiskonserter i utstillingen "Ole Bull og mesterinstrumentene". Konsertene arrangeres hver dag kl 14.00 frem til 9. juni og er åpen for alle.

Vertavokvartetten etterfølges av en rekke unge Barratt Due studenter som spiller de neste dagene. Fredag 4. juni er det duket for konsert med Henning Kraggerud som vil spille på Permanentens stafettfiolin, originalfiolinen den etterligner (Ole Bulls del Gesu-fiolin fra 1744) og originalfiolinens tvillingbror ("Terminator" av del Gesu). Oslo Strykekvartett musiserer for oss på lørdagen og søndagen spiller Elise Båtnes og Håvard Gimse sammen.

For detaljert konsertprogram i Permanenten, se kalender.

Åpne omvisninger
Konsertene varer til ca 14.45. Etter konsertene arrangeres det omvisninger i instrumentutstillingen, unntakene er tirsdag 2. juni og helgen 4. - 6. juni (pga instrumentseminar).

Omvisningene blir holdt av kunstnerisk leder i Dextra Musica, Øystein Birkeland eller av fiolinmaker Jacob von der Lippe. Det er også mulig å bestille omvisninger for private grupper. Ta kontakt med resepsjonen på Permanenten for bestilling.

Vertavo

Vertavokvartetten på scenen i instrumentutstillingen.

 

Side-alternativer
sist endret 04.06.2010 - 11:16