Personlige verktøy
Du er her: Forside Aktuelt Stor teateroppsetning til Osterøy

Jeg sender dere herved en Mand, Billedhugger Bergslien, hvis Ansigt fortæller mere end jeg kan skrive. Han vild de skal sidde for ham, at han kan (da han ogsaa er gravør) skisse en medaljons af dere og søge sin fortjeneste derved.

– Bjørnstjerne Bjørnson
 

Aktuelt

Forside / Aktuelt / Stor teateroppsetning til Osterøy
29.06.2010

Stor teateroppsetning til Osterøy

I august er det duket for villspel på Valestrand med fossegrimen, Ole Bull, et klassisk orkester, rockemusikere og lokale helter.

Stor teateroppsetning til Osterøy

Ole Bull – Fossegrimen på Valestrand spilles 13., 14. og 15. august på Valestrand. Se kalender for mer info.

En smakebit av forestillingen ”Ole Bull – Fossegrimen på Valestrand” ble presentert i Permanenten 29. juni.

Historisk spel
”Ole Bull - Fossegrimen på Valestrand” er et historisk, utendørs spel og er et av hovedarrangementene i programmet for Ole Bull 2010. Over hundre aktører, profesjonelle og amatører, deltar i arbeidet med produksjonen, som tar oss med inn i Ole Bulls storslagne liv.

Scenen for det hele er Valestrand på Osterøy, stedet hvor Bull ferierte som barn og senere bygget sin storslåtte villa ”Bullahuset”.

Oppgjørets time
Forestillingen tar utgangspunkt i sommeren 1870 da Ole Bull er 60 år og ferierer på Valestrand. Dette er sommeren Ole Bull får beskjeden om at han har gjort 20 år gamle Sara Thorp gravid og skal bli pappa for syvende gang. Tiden er inne for å ta et oppgjør med seg selv.

Gjennom spelet vil publikum få et innblikk i Bulls magiske univers, gjennom historiske bruddstykker fra hans liv og gjennom musikken. Et klassisk orkester med 27 musikere, spelemannslag og rockeband skal sørge for et variert musikalsk uttrykk, med musikk av både Bull og hans mange inspirasjonskilder, som for eksempel Mozart.

Fyrverkeri av en forestilling
Frank Windt, som står for det musikalske i stykket, har gått gjennom flere gamle partiturer av Bull og planlegger å presentere utdrag av både kjente og ukjente verker. Han har også latt seg inspirere av Osterøys folkemusikk, som Bull var svært inspirert av.

Tirsdagens smakebit i Permanenten bød på noen utdrag av teatermusikken. Prosjektleder for stykket, Kristoffer Foldøy, orienterte om spelet.
- Dette blir et fyrverkeri av en forestilling, med brudefølge, hardingfeler og musikk av Ole Bull som knapt har vært spilt i nåtiden, lovet han.

Ole Bull – Fossegrimen på Valestrand spilles 13., 14. og 15. august på Valestrand. Se kalender for mer info.

Side-alternativer
sist endret 29.06.2010 - 15:04