Personlige verktøy
Du er her: Forside Aktuelt Tom Sandbergs mesterinstrumenter

Jeg sender dere herved en Mand, Billedhugger Bergslien, hvis Ansigt fortæller mere end jeg kan skrive. Han vild de skal sidde for ham, at han kan (da han ogsaa er gravør) skisse en medaljons af dere og søge sin fortjeneste derved.

– Bjørnstjerne Bjørnson
 

Aktuelt

Forside / Aktuelt / Tom Sandbergs mesterinstrumenter
26.05.2010

Tom Sandbergs mesterinstrumenter

Et visuelt mestermøte mellom fotografiene til Tom Sandberg og en av verdens fremste samlinger av strykeinstrumenter finner sted i Permanenten.

Tom Sandbergs mesterinstrumenter

Utsnitt av ett av Sandbergs fotografier av mesterinstrumentene.

Sandberg har det siste året arbeidet med fotografiene av et utvalg av instrumentene i den unike samlingen til Dextra Musica som stilles ut sammen med bildene i utstillingen ”Ole Bull og mesterinstrumentene.”

Fra New York til Bergen
Dette blir Tom Sandbergs første museumsutstilling i Norge etter den store separatutstillingen Tom Sandberg: Photographs 1989 -2006 ved P.S.1, Museum of Modern Art, New York, våren 2007. Sandberg er en av våre fremste kunstfotografer og han er representert ved en rekke gallerier og museer internasjonalt og i sentrale samlinger.

I 2000 presenterte Astrup Fearnley Museet for Moderne Kunst en separatutstilling av Sandbergs arbeid, og han mottok i 2005 Fotografiprisen, den høyeste utmerkelsen for norske fotografer. Han arbeider med svart-hvitt fotografier som i komplekse moduleringer av lys og affekt nærmer seg det immaterielle.

-En av de mest interessante oppgavene jeg har fått anledning til å løse, sier han om arbeidet med utstillingen av mesterinstrumentene. Fra høsten 2010 reiser den videre til andre utstillingssteder.

Samarbeidsutstilling

Dextra Musica er et datterselskap av Sparebankstiftelsen DnB NOR som investerer i og låner ut verdifulle strykeinstrumenter til talentfulle norske musikere. Utstillingen er et samarbeid mellom Dextra Musica, Festspillene i Bergen, Ole Bull 2010 og Kunstmuseene i Bergen. En rekke instrumentklassikere fra gamle mestere som Stradivari, Gasparo da Salo og Vuillaume er representert, og ikke minst den originale Ole Bull del Gesu-fiolinen.

Side-alternativer
sist endret 04.06.2010 - 11:17