Personlige verktøy
Du er her: Forside Aktuelt Vårens fiolinutstilling

Jeg sender dere herved en Mand, Billedhugger Bergslien, hvis Ansigt fortæller mere end jeg kan skrive. Han vild de skal sidde for ham, at han kan (da han ogsaa er gravør) skisse en medaljons af dere og søge sin fortjeneste derved.

– Bjørnstjerne Bjørnson
 

Aktuelt

Forside / Aktuelt / Vårens fiolinutstilling
10.03.2010

Vårens fiolinutstilling

I april starter vårens fiolinsatsing på Permanenten Vestlandske Kunstindustrimuseum.

Det hele begynner 14. april med prosjektet "En fiolin blir til". Syv instrumentmakere vil, i løpet av seks uker, samarbeide om å lage en fiolin inspirert av Ole Bulls Guarneri del Gesu-fiolin.

 

Instrumentmakerne som deltar er blant de fremste håndverkere i sitt fag og kommer fra ulike land i Europa. Samtidig med fiolinbyggeprosjektet vises en utstilling med elleve moderne intrumenter tidligere bygget av de deltakende instrumentmakerne

 

Nordmann begynner

Prosjektet starter med den norske fiolinbyggeren Jacob von der Lippe, som etter en uke vil avløses av neste instrumentmaker. Slik vil den påbegynte fiolinen gå videre fra den ene instrumentmakeren til den andre de etterfølgende ukene, og tilslutt ende opp som en fiks ferdig og spilleklar fiolin.

 

Fiolinen vil spilles på av Henning Kraggerud på en konsert i Permanenten VK, fredag 4. juni.

 

Storslått fiolinutstilling

I forbindelse med avslutning av fiolinbyggeprosjektet arrangeres et internasjonalt seminar om Ole Bull, fioliner og fiolinbygging, fra 4.-6. juni.

 

Senere i mai, i forbindelse med Festspillene i Bergen, åpner en storslått utstilling i Permanenten VK med fioliner i verdensklasse. Utstillingen akkompagneres av fotografier av Tom Sandberg. Det vil også arrangeres gratis konserter hver dag kl. 14.00.

 

For mer informasjon om vårens fiolinsatsing kan dere anbefales å bli med i fiolinprosjektets facebook-gruppe, og selvfølgelig også Ole Bull 2010s facebook-side.

 

Prosjektet og utstillingene er et samarbeid mellom Dextra Musica, Festspillene, Kunstmuseene i Bergen og Ole Bull 2010.

Side-alternativer
sist endret 19.03.2010 - 14:14