Personlige verktøy
Du er her: Forside Aktuelt Vellykket Bull-ball

Velkommen tilbake fra Amerika! I Noge bliver dog bedst trods dets Danskhed; thi du og skje mand skal netop gjøre det norskt.

– A.O. Vinje
 

Aktuelt

Forside / Aktuelt / Vellykket Bull-ball
07.06.2010

Vellykket Bull-ball

Rundt 5000 personer møtte opp til Bull-ball på Festplassen i Bergen, lørdag 5. juni.

Vellykket Bull-ball

Rundt 5000 publikummere møtte opp på Ole Bull-ball på Festplassen i Bergen, lørdag 5. juni. (foto: fib.no)

Den gratis jubileumsfesten for Ole Bull var arrangert av Festspillene, i samarbeid med Ole Bull 2010, og en rekke artister og diverse innslag sto på programmet fra kl fire på ettermiddagen til langt på kveld.

Minnet Lorentzen
Det var kulturminister Anniken Huitfeldt som åpnet ballet, etterfulgt av den akrobatiske folkedansgruppen ”Frikar” som for anledningen danset ned veggen på byens rådhus. Frikar ble etterfulgt av Arve Tellefsen og Stian Carstensen som spilte grisefort for et fornøyd publikum.

Men størst publikumsuksess fikk nok Øyvind Dolmen, som sammen med en rekke artister minnet Gustav Lorentzen med å synge hans kjente sanger fra ”Knutsen & Ludvigsen”. Lorentzen som døde i april i år, skulle egentlig selv ha opptrådt under årets Festspill. I stedet ble han hyllet med en gigantkonsert på Festplassen.

Det var Dolmen selv som startet konserten med ”Juba Juba”, deretter fortsatte blant annet William Hut med ”Knutsens drøm”,  Morten Abel med ”Hallo Hallo” og Trond-Viggo Torgersen med ”Ha det på badet”, etterfulgt av en rekke andre artister og sanger. I tillegg fremførte Arve Tellefsen «Eventyret om en melodi», der Trond-Viggo leste til.

Frikar på rådhusveggen

Den norske folkedansgruppen ”Frikar” danset ned veggen på rådhuset i Bergen. (foto: fib.no)


Bra oppmøte

Rundt 5000 publikummere deltok på ballet, ifølge Festspillenes kommunikasjonssjef Silje Gripsrud. Akkompagnert av et strålende vær ble det god stemning på Festplassen i Bergen denne lørdagskvelden.

Minnekonserten for Lorentzen ble etterfulgt av duoen ”Polkabjørn og Kleineheine” og det norske bandet ”Katzenjammer”. Ole Bull-ball ble avsluttet med et realt danseshow med Bergen Big Band kl halv ti.

Side-alternativer
sist endret 07.06.2010 - 10:26