Personlige verktøy
Du er her: Forside Aktuelt Vellykket fiolinfest

Kjære Pappa! Nu vil jeg skrive lidt til dig, for det er saa længe siden jeg saa dig og fortælle dig meget. Jeg gaar på Nissens Pigeskole og gaaer i anden Klasse, for jeg blev fløttet til jiuil ien høiere Klasse, og der lærer jeg Tydsk.

– Lucie Bull
 

Aktuelt

Forside / Aktuelt / Vellykket fiolinfest
06.08.2010

Vellykket fiolinfest

Søndag 15. august er siste visningsdag for utstillingen "Oles magiske fiolin" og Permanenten kan se tilbake på en god utstillingsesong fylt med instrumenter.

Vellykket fiolinfest

Permanentens fiolinutstillinger i vår og sommer har gitt gode besøkstall. Her fra åpningen av "Ole Bull og mesterinstrumentene" 25. mai. (foto: Dag Fosse)

Utstillingen som viser tre av Ole Bulls egne fioliner, samt en rekke fotografier av kunstneren Tom Sandberg, har blitt sett av rundt 2500 besøkende siden den åpnet i midten av juni i år.

Som et ledd i markeringen av Ole Bulls 200-års jubileum, har Permanenten Vestlandske Kunstindustrimuseum vist frem unike instrumenter gjennom flere utstillinger i løpet av vår- og sommersesongen.

Gode besøkstall
Siden fiolinsatsingen i Permanenten startet 14. april med fiolinbyggestafetten ”En fiolin blir til”, har rundt 11 400 besøkende vært innom Permanenten pr. 4. august. Det er rundt 2500 flere besøkende enn på samme tid i fjor.

En av utstillingene som har trukket besøkstallene kraftig opp, er utstillingen ”Ole Bull og mesterinstrumentene”, som i løpet av to uker ble sett av hele 5070 mennesker (25.mai - 9.juni).

Pris til Sandberg
Tom Sandbergs fotografier var også en del av mesterinstrumentutstillingen, og kunstneren har høstet svært gode kritikker for sitt bidrag. Tidligere i sommer ble det klart at Sandberg tildeles Anders Jahres kulturpris for 2010, på bakgrunn av sin innsats som fotograf og kunstner.

Dersom du enda ikke har sett Sandbergs fotografier eller Bulls fioliner, har du siste sjansen nå. I september er det dataspill som tar over i Permanenten.

Side-alternativer
sist endret 06.08.2010 - 07:33