Personlige verktøy
Du er her: Forside Nyheter

Jeg sender dere herved en Mand, Billedhugger Bergslien, hvis Ansigt fortæller mere end jeg kan skrive. Han vild de skal sidde for ham, at han kan (da han ogsaa er gravør) skisse en medaljons af dere og søge sin fortjeneste derved.

– Bjørnstjerne Bjørnson
 

Nyheter

Forside / Nyheter
27.01.2010

Nyheter

Saker som nylig er lagt til

Digitale samlinger på nett

Digitale samlinger på nett

Bergen Offentlige Bibliotek vil gjennom jubileumsåret fortsette sitt dokumentasjonsarbeid av Bulls allsidige kunstnerliv.

Read More…

Jubilantens Facebook-side

Jubilantens Facebook-side

Ole Bull var flink til å markedsføre seg selv og i den rette Bull-ånd er "Ole Bull 2010" nå å finne på Facebook.

Read More…

Bull-samling lansert på Flickr Commons

Bull-samling lansert på Flickr Commons

Bergen Offentlige Bibliotek er lansert på nettsiden Flickr Commons som første norske institusjon, her ligger fotografier fra bibliotekets Ole Bull samling.

Read More…

Oslo-Filharmoniens Nyttårskonserter

Oslo-Filharmoniens Nyttårskonserter

Under Oslo-Filharmoniens nyttårskonserter 13-15. januar, spilles blant annet Ole Bulls Polacca guerriera som en innledning på jubileumsåret.

Read More…

Ole Bull og folkemusikken

Ole Bull var glødende opptatt av norsk folkemusikk. Både fordi han kjente den godt og fordi han selv kunne spille hardingfele.

Read More…

Bulls liv

En kort, oppsummerende biografi om Ole Bulls spennende og innholdsrike liv.

Read More…

Ole Bull er død - les alt i avisen!

Da Ole Bull døde i sin villa Lysøen var dette en nasjonal nyhet. Her kan du bla i Bergens Posten, Bergens Tidende og Bergen Aftenblad slik de dekket dødsbudskapet og begravelsen i 1880. Bruk musepekeren til å "bla" i avisene, forstørrelsesglass for å lese bedre. Flere utgaver ligger i "biblioteket" nederst til venstre.

Read More…

Ole Bulls liv som tidslinje

Ole Bull levde et langt og innholdsrikt liv. Det kan med letthet sies at han var blandt de mest bereiste og berømte menn i sin samtid. Tidslinjen er laget i dipity og er basert på Einar Haugen og Camilla Cais biografi fra 1992 og er utdypet med opplysninger fra Harald Herresthals nye biografier.

Read More…

Villa Lysøen

Sommeren 1872 er Ole Bull på leting etter et nytt hjem for sin familie. Han finner det på Lysøen hvor han får oppført en storslått villa.

Read More…

Bilder

Bergen Offentlige Bibliotek har digitalisert en liten samling bilder fra spesialsamlingene ved Universitetsbiblioteket i Bergen, Knut Hendriksens samling ved Valestrand og fra bibliotekets eget arkiv.

Read More…

Annen litteratur

Noe av litteraturen om Ole Bull lar seg ikke uten videre settes i bås som rene biografiske verker eller kildekorrespondanse - og Bergen Offentlige Bibliotek har derfor samlet disse i en egen oversikt.

Read More…

Om Ole Bulls vertinne Madam Grevle på Engen 19

I anledning et av mine mange besøk til Ole Bulls og Knut Hendriksens Valestrand, kom vi i snakk om madam Grevle, som kanskje er mest kjent for å tappe Bulls vaskevann på små flasker og selge det!

Read More…

Biografier

Bergen Offentlige Bibliotek har oversikt over nye og gamle biografier om Ole Bull i sin samling.

Read More…

Biografiske artikler

Samling av biografiske artikler om Ole Bull og musikken hans. Originaler fra Universitetsbiblioteket i Bergen og Bergen Offentlige Bibliotek.

Read More…

Småtrykk

Bergen Offentlige Bibliotek har digitalisert en samling småtrykk som inneholder konsertomtaler, pr og historier fra Ole Bulls liv (Bulliana). Materialet er hentet fra spesialsamlingene ved Universitetsbiblioteket i Bergen, Knut Hendriksens samling på Valestrand og Bergen Offentlige Bibliotek.

Read More…

Komposisjoner

Oversikt over Ole Bulls musikkmanuskripter, med lenker til notetrykk og innspillinger av denne musikken. Manuskriptene i denne oversikten eies av Museet Lysøen, Nasjonalbiblioteket, Norsk Musikksamling og Bergen Offentlige Bibliotek.

Read More…

Korrespondanse

Samling av korrespondanse til og fra Ole Bull. Endel korrespondanse vedrørende Ole Bull er også tatt med i oversikten. Brevene stammer fra Universitetsbiblioteket i Bergen og Knut Hendriksens samling Valestrand.

Read More…

Den første amerikareisen

Nett-turné med google-maps. 17. september 1843 forlater Ole Bull og familien Christiania. I Hamburg skilles Ole og hans gravide kone Felicie. Familien drar videre til Paris, mens Ole tar til på den lange reisen mot Amerika. Denne nett-turneén er basert på Kapittel 7 i bind to: ”Republikaner blant konger og keisere”, av Harald Herresthals biografi om Ole Bull.

Read More…

Ole fra ung til gammel

Ole Bull levde helt i starten av fotografiets tidsalder. De tidligste bildene av ham er litografiske trykk og unikaer, mens det fra hans voksne liv finns flere fotografiske portretter. Bergen Offentlige Bibliotek har laget en kronologisk samling portretter som er tilgjengelig via flickr-commons.

Read More…

Myntmotiv er klart

Myntmotiv er klart

Billedhugger Wenche Gulbransen vant konkurransen om utformingen av Ole Bull-mynten.

Read More…

Side-alternativer
sist endret 27.01.2010 - 14:02